Klantcase: BioBTX

foto__Pieter Imhof van BioBTX
Pieter Imhof Algemeen directeur BioBTX
+316 51 52 11 79

Over de organisatie

Mijn naam is Pieter Imhof en ik ben algemeen directeur bij BioBTX. Bij BioBTX ontwikkelen we technologie waarbij we afvalstromen, bijvoorbeeld uit plastic en biomassa, omzetten naar chemicaliën. Zo zorgen we ervoor dat materialen die ‘aan het eind van hun leven zijn’ niet weggegooid worden, maar juist opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit draagt vooral bij aan de circulariteit van afvalplastics, die wij kunnen verwerken en omzetten naar nuttige stoffen.

Wij werken mee aan de volgende SDG's

  • Klimaatactie
  • Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Verantwoorde consumptie en productie

Ondernemer aan het woord

Niet up-to-date

Bij BioBTX hadden we niet echt een marketingprobleem, maar liepen we aan tegen het feit dat we niet up-to-date waren met onze externe communicatiemiddelen zoals de website en onze social mediakanalen. Het was vooral een houtje-touwtje benadering die we in de eerste instantie zelf hadden opgepakt.

We waren dus toe aan een professionelere uitstraling die beter bij ons bedrijf past. Dan probeer je eerst zelf wat aanpassingen te doen, maar een structurele manier is uiteraard veel beter. Daar hoort voor ons bij (opnieuw) nadenken over waar we staan en het goed aanpakken. Om ons daarbij te helpen hebben we Ten Stripes erbij gehaald.

Structuur aanbrengen

Samen met Ten Stripes en in samenwerking met SAMEEN hebben we een structuur neergezet en een aanpak bepaald waar we mee verder konden. Daarin begonnen we met beslissen waar we voor staan en wat onze visie, missie en kernwaarden zijn. Maar ook verschillende persona’s waarmee we aan de slag moesten kwamen tijdens deze sessies naar voren.

In die strategische sessies werd duidelijk dat ons belangrijkste communicatiemiddel het internet is, en dan in het bijzonder onze website. Daarom besloten we deze eerst aan te pakken en met een nieuwe opzet up to date te maken.

Ten Stripes heeft dat keurig aangepakt samen met SAMEEN. Onze kern is goed gedefinieerd en gezamenlijk hebben ze een goed verhaal neergezet waarin de combinatie tussen tekst en afbeelding juist was afgewogen. We zijn dan ook heel tevreden met de uitkomst

Wat ons vooral heeft verrast is, en dat klinkt misschien wat gek, hoe fijn het is om met een partij te werken die minder kennis heeft over jouw product. Dat heeft namelijk echt geholpen tot een frisse en andere invalshoek en een meer begrijpbare doorvertaling. Uiteindelijk waren we allemaal heel enthousiast over de zin “Een wereld waarin de plasticsoep niet meer bestaat”. Simpel, maar heel erg to the point en uiteindelijk precies wat onze missie is zonder moeilijke woorden te gebruiken.

Ten Stripes aan het woord

Bart: BioBTX is een prachtig bedrijf! De industriële sector kan een grote impact maken op het verduurzamen van bedrijfsprocessen. BioBTX is een groeibriljant hierin. Hoe mooi zou het zijn als we van plastic, wat we nu zien als afval, nieuwe producten kunnen maken?

Het was erg tof om met het team van BioBTX te kunnen bepalen welke richting zij op gaan (missie, visie, kernwaarden etc.) en dit vervolgens door te vertalen naar content voor verschillende doelgroepen.”

Duidelijk wie we zijn en wat we doen

We wilden graag een website waarop voor iedereen duidelijk is wat we doen en waarom we het doen. Dat is goed gelukt! De strategische sessie die we hebben gedaan, over wie we zijn en waar we voor staan, hebben intern interessante discussies opgeleverd die de cultuur binnen ons team erg versterkt heeft.

Of we Ten Stripes aanraden? Zeker. Ze zijn een fijne partner die met korte lijntjes snel schakelt en down to earth combineert met verrassende creativiteit. Daarnaast gaan ze enerzijds ontspannen te werk, maar anderzijds ook heel gedreven en met volle enthousiasme. En ook het stukje duurzaamheid, waarop ze zich vanuit intrinsieke motivatie op richten, is voor ons een hele mooie (culturele) aansluiting.

In de toekomst willen we de samenwerking met Ten Stripes en SAMEEN blijven voortzetten. Voor ons is dit namelijk de perfecte combinatie van werken met ambitieuze studenten op het Zernike en de controle op kwaliteit door specialisten.

Meer weten over onze samenwerking met BioBTX?