Grote groei voice search

Slimme luidsprekers

Je kan al bijna niet meer om de slimme stem assistenten heen. Helemaal niet meer sinds de afgelopen maanden, waarin Google de inmiddels razend populaire ‘Home Mini’ in Nederland heeft uitgebracht. Het lijkt erop dat de toekomst van de stemassistent er rooskleurig uitziet. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat deze markt het komende half jaar zelfs nog eens met 80% zal gaan groeien.

Facts and figures

In Nederland beschikt momenteel 5% van de huishoudens over een Google Home. Zo’n 15% zegt het te kennen en 4% heeft laten weten er binnenkort een aan te schaffen. Naast de smart speakers maken wij Nederlanders ook gebruik van voice via onze smartphone, met behulp van de populairste mobiele stemassistenten Siri (van Apple) en de assistent van Google op Android telefoons. Op dit moment maakt al 29% van de Nederlanders gebruik van deze functionaliteit. Daarnaast zegt 50% er bekend mee te zijn. En jij, maak jij al gebruik van voice search?
ComScore

Kansen voor bedrijven

De opkomst van deze stem assistenten biedt grote kansen voor bedrijven. Waar de stem assistent nu voornamelijk wordt gebruikt voor het zoeken van informatie en muziek, zal dit in de toekomst steeds meer gaan verschuiven naar online aankopen. In Amerika heeft 1 op de 5 consumenten al eens een aankoop gedaan met behulp van een stemassistent. In Nederland zijn hier al verschillende start-ups mee bezig. Zo werkt start-up bedrijf Vicktor aan een app waarmee met behulp van voice search een pizza kan worden uitgezocht en vervolgens kan worden besteld. De chinees en de snackbar zijn dan nog maar een kleine stap!

Wil jij weten wat voice search voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken wij samen de mogelijkheden.