Foto van Anne Ruth Alberts
All that is good and real in life comes from honesty.

Anne Ruth Alberts - Junior Digital Marketeer

Anne Ruth Alberts

Who dis?

Anne Ruth, hoe krijgen we jou chagrijnig?
Je moet écht heel erg hard je best doen om mij chagrijnig te krijgen, want ik zie overal de lol wel van in. Maar mensen die in de supermarkt of in het OV in mijn aura komen werken me wel op mijn zenuwen. Helemaal sinds de hele coronabende: ik heb nu een aura van 1,5 meter en als ik je niet ken mag je daar absoluut niet in komen.

Enneh, wat is je beste eigenschap?
Mijn brein is altijd bezig met ideeën, verbeteropties, hoe kan dit anders, hoe pak ik dit aan. Kom ik een probleem tegen, dan ben ik halverwege het lezen van het probleem al met een oplossing bezig. Dat brengt me wel meteen op mijn slechte eigenschap…

En je slechtste eigenschap dan?
… ik bemoei me snel met andermans problemen. Zeker nu met thuiswerken en vergaderen. Als ik dan iets hoor waarvan ik denk: “hey, dat kun je wel zo en zo doen!”, dan breek ik er soms op in. Terwijl het dan helemaal niet mijn commissievergadering is. Wordt niet altijd gewaardeerd, soms wel.

Durf je te vertellen wat je grootste fout ooit geweest is?
Ik heb een keer, op vakantie in Italië, mijn pony (ja die had ik) zelf bijgeknipt. Mijn haar gewassen, nog een keer natgemaakt, en in een krappe douche met zo’n net niet lekker spiegelende spiegel de schaar erin gezet. Toen ‘ie eenmaal droog was, bleek ‘ie halverwege mijn voorhoofd te vallen. De week erna begon ik met mijn eerste dag op mijn nieuwe studie… De foto’s zijn vreselijk, haha.

Wat is je beste zakelijke actie?
Ik heb nog niet superveel zakelijke acties, daar loop ik nog stage voor. Maar toen ik de klantenservice deed bij een niet nader te noemen groot postbedrijf mochten we bij klanten soms ‘coulance’ toepassen: een kleinigheidje opsturen of iets extra’s doen. Daar genoot ik altijd heel erg van want dat maakte het werk persoonlijk, en mensen blij maken is ook erg fijn 🙂

Waar ben je het meest trots op?
Heel burgerlijk, maar ik ben best trots op hoe ik m’n leventje nu voor elkaar heb. Chill appartement, leuke vriend, hele lieve katten, een autootje, lieve vrienden én een leuke stageplek. Nu nog een normaal slaapritme en dan heb ik alles voor elkaar!

Even minder zakelijk; met wie zou je een dag willen ruilen?
Jeff Bezos, en dan al zijn geld uitgeven en doneren, want hij kan met zijn kapitaal ZO VEEL PROBLEMEN OPLOSSEN!!!

En als je mocht kiezen, welke superpower zou je dan willen hebben?
Niet heel origineel, maar echt: kunnen vliegen. Dat lijkt me zo megavet? Ik heb soms van die dromen waarin je kunt vliegen en die zijn altijd heel nice. Tijdens de spaarzame keren dat ik me in een vliegtuig bevind zit ik ook altijd vol met m’n neus tegen het raam gedrukt, haha.

Heb je ook hobby’s trouwens?
Ik heb echt megaveel hobby’s: tekenen, Nintendo Switch’en, Simsen, speciaalbier drinken, wijn drinken, bulletjournallen, dutjes doen, noem maar op. Maar als puntje bij paaltje komt zit ik toch gewoon vaak met een drankje op de bank Kopen zonder Kijken of Grey’s Anatomy te bingen.

Is er ook een liedje die je echt niet uit je hoofd krijgt?
Tijdens hockeytrainingen heb ik altijd het laatste liedje dat draaide terwijl ik op de fiets zat in mijn hoofd, de hele training lang. Dus ik probeer daar altijd wel een beetje een leuk en actief liedje op te zetten. Betekent meestal dat ik het laatste stuk non-stop zit te skippen, maar goed. Het is dus wel altijd een ander nummer.

Marketingvraag: Wat heb je het laatst gegoogeld?
Mezelf. Ik ging even aan Tamara laten zien dat mijn middelbare school-profielwerkstuk op het wereldwijde web rondzweeft en dat je die vindt als je mij googelt.

Wat vind je de beste manier om jou weekend te beginnen dan?
HAHA, BIERRR! Nee grapje, ik leefde tot nu toe eigenlijk niet echt in een ritme waar er verschil is tussen week en weekend. Het enige ding was dat ik dan op zondag hockeywedstrijden hoor te hebben, maar daar heeft the big C ook roet in het eten gegooid. Dus eh, ik denk met de beentjes omhoog op de bank? Hoe doen mensen dat, weekend?

Enneh, wat vind je van duurzaamheid?
Zeer noodzakelijk. Ik vind dat het gesprek er veel meer over mag gaan en dat meer mensen het belang van duurzaamheid mogen inzien. Dat het vanzelfsprekend wordt om duurzaam om te gaan met onze planeet, relaties, mensen, dieren.

Waarom werk je bij Ten Stripes?
Ik zocht een stage voor mijn opleiding en kwam via Google bij Ten Stripes uit. Na het doorlezen van de website was ik razend enthousiast en heb ik direct een berichtje gestuurd. Gelukkig was het enthousiasme wederzijds en zit ik nu hier!

Heb je tot slot nog een favo quote?
‘All that is good and real in life comes from honesty’. Hier sta ik echt voor! Je kunt er wel omheen draaien, of iets mooier maken dan het is, of gewoon keihard staan liegen, maar dat komt toch wel uit. Eerlijkheid duurt echt het langst.

Keertje afspreken met Anne Ruth?