Caro Jongert - community manager
De combinatie groots denken, snel schakelen en dan gewoon doen, daar hou ik van.

Caro Jongert

Who dis?

Caro, hoe krijgen we jou chagrijnig?
Door ananas op een pizza te doen. Dan kunnen we echt niet meer in dezelfde ruimte zijn.

Enneh, wat is jouw beste eigenschap:
Ik ben nieuwsgierig en hou van nieuwe dingen ontdekken. Ik kijk graag even wat er achter een deur of gordijn is en onbekende knopjes zijn niet veilig. Daarom vind ik het ook niet eng om veel vragen te stellen. In mijn ervaring wordt oprechte interesse altijd gewaardeerd en dat maakt dat mensen ook graag kennis en ervaring met je delen.

En je slechtste eigenschap dan:
Als ik druk ben in m’n hoofd ben ik soms warrig. Dat merken de mensen om me heen vooral omdat ik m’n zinnen dan niet. Ik kan dan een heel gesprek voeren met alleen maar halve zinnen. Oepsie. Ben ik mee aan het oefenen.

Durf je te vertellen wat je grootste fout ooit is geweest?
Ik ben goed in onthouden van details in gesprekken, maar niet zo goed in namen. Op een groot netwerk evenement heb ik wel eens iemand die ik al 5x gesproken had heel enthousiast voorgesteld als Arnold. Hij heette geen Arnold. Ik zei het zo overtuigend dat hij me ook niet gecorrigeerd heeft. Pas toen we wegliepen en ik hem al drie keer bij de verkeerde naam heb genoemd vroeg iemand of ik me niet vergiste.

Daar staat vast ook een beste zakelijke actie ooit tegenover?
Samen met een klein team hebben we in een paar jaar de grootste startup community van Noord Nederland gebouwd. Een werkplaats, een nachtclub en alles daartussen, de hele shabam. Keihard werken maar wat een feest. Ik pas nog iedere dag lessen toe ik mijn werk die ik in die periode geleerd heb.

Waar ben je eigenlijk het meest trots op?
Afgezaagd, maar dat ik mensen om me heen heb verzameld waarvoor ik door het vuur ga en ik weet dat ze hetzelfde voor mij zouden doen. De gedachte van die stabiele kring geeft me rust en die mensen brengen me ontzettend veel geluk.

Even minder zakelijk: met wie zou je een dag willen ruilen?
Victoria Beckham. Poeee wat een mode imperium heeft deze powervrouw gebouwd. Designer zijn lijkt me fantastisch. Als ik niet in Groningen was gaan studeren was ik naar het AMFI gegaan.

En als je mocht kiezen, welke superpower zou je dan willen hebben?
Teleporteren graag. Wel op avontuur kunnen gaan en de wereld ontdekken zonder het milieu te belasten lijkt me waanzinnig. Al hou ik ook erg van de reis zelf.

Heb je ook hobby’s trouwens?
Ik geniet ontzettend van koken, het liefst voor dierbaren. Daarbij kan goede wijn zeker niet ontbreken. Ik ben geen kenner maar zeker wel een liefhebber. Ik ben ook GEK op wintersport en de bergen. Ski’s snowboard, maakt me niet uit zolang ik maar in de sneeuw kan spelen!

Is er ook een liedje die je echt niet uit je hoofd krijgt?
I love it – Icona Pop is één van mn favorieten tijdens het snowboarden. Als ik die luister scheur ik in gedachten van de piste af. Zo genieten!

Marketingvraag: wat heb je het laatst gegoogeld?
Sneeuwzekere skigebieden in december. Ondertussen ben ik snode plannen aan het smeden voor een ander project..

Wat vind je de beste manier om jou weekend te beginnen dan?
Terrasje, zonnetje, koud drankje, en iedereen die daar ook zin in heeft sluit aan. Komen en gaan van leuke mensen, daar kan ik echt van genieten. Ik hou van de spontane vrijdagmiddagen, die soms pas eindigen na wat onschuldige pasjes op de zaterdagochtend. You never know…

Heb je tot slot nog een favo quote?
How to eat an elephant; take small bites and keep chewing.

Ohja: wat vind je eigenlijk van duurzaamheid?
Duurzaamheid is in mijn ogen vaak nog onbegrepen. Ik hoor nog te vaak dat mensen het gevoel hebben dat duurzaamheid een afweging is, en iets ingewikkelds. Ik hoop dat we naar een economie toegaan waar het een vanzelfsprekendheid wordt. Daarvoor moeten we ons best doen om de drempel zo laag mogelijk te maken om duurzame keuzes te maken. Hopelijk kan ik daar een steentje aan bijdragen.

En waarom werk je eigenlijk bij Ten Stripes?
Omdat ik ontzettend vrolijk word van alle andere mensen die hier werken. Er is zoveel aandacht voor elkaar, voor gekke ideeën, de ‘wat nou als’ en de ruimte om te ontdekken. Dat is natuurlijk fantastisch, maar er moet ook wat mee gedaan worden. En dat gebeurt dus ook. De combinatie groots denken, snel schakelen en dan gewoon doen, daar hou ik van.

Keertje afspreken met Caro?