Life is short. If there was ever a moment to follow your dreams and do something that matters to you, that moment is now.

Ellen Sikkema - Stagiair Storytelling

Ellen Sikkema

Who dis?

Hier word ik chagrijnig van: 

Mensen die sloom fietsen of lopen en net te veel ruimte op het pad innemen dat je ze niet gemakkelijk in kan halen, daar wordt ik altijd zo gefrustreerd van.. Of mensen die je al lang hebt ingehaald en wanneer je bij een stoplicht staat dan nog net even voor je kruipen. Moet ik ze wéér proberen in te halen, aaaargh!

Dit is mijn beste eigenschap:

Ik ben altijd heel begaan met anderen en heb het idee dat ik mensen best goed kan lezen en me goed kan aanpassen aan verschillende situaties met verschillende personen waarin ik me bevind.

Dit is mijn slechtste eigenschap:

Ik ben best perfectionistisch en wil alles heel graag super goed doen. Dat kan soms alleen een beetje doorslaan en geniet ik niet meer van de dingen die ik doe, omdat ik er zoveel over aan het stressen ben.

Dit is mijn grootste fout ooit geweest:

Aan het begin van mijn studententijd dacht ik als 18 jarige wel 20 uur in de week te kunnen werken naast mijn studie, bij twee verschillende bedrijven. Die ambities bleken alleen op dag 1 van mijn nieuwe baan al te hoog gegrepen en heb ik na een halve paniekaanval en 1 dag werken alweer een van de baantjes opgezegd. Oepsss.

Dit was mijn beste zakelijke actie:

Solliciteren voor een stageplek bij Ten Stripes! Ik vond het doodeng om een ietwat informele, open sollicitatiebrief te sturen, maar kijk waar ik terecht ben gekomen! Bij een super leuk, innovatief en energiek bedrijf waar alle collega’s rocksterren zijn en ik me vanaf dag 1 al helemaal thuis voel.

Hier ben ik het meest trots op:

Mijn bestuursjaar bij de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday van 2019-2020. Ik ben dat jaar de voorzitter geweest van het bestuur en ben trots op alle toffe dingen die we in het eerste half jaar hebben gedaan en opgezet, maar ook vooral trots op de manier waarop wij het begin van Covid19 hebben gehandeld. We kwamen op een gegeven moment om in protocollen en documenten en moesten ook halsoverkop onze gehuurde kantoorruimte uit – waardoor mijn kelder bomvol kwam te liggen met alle spullen -, maar we hebben ons er doorheen geslagen en een best goede basis voor de rest van het corona-tijdperk binnen de vereniging gelegd.

Met deze persoon zou ik best een dag willen ruilen:

Michelle Obama. Ik vind Barack Obama zo’n inspirerende man en hij lijkt me ook nog eens ontzettend grappig dus zou het best cool vinden om een dag met een ex-president en hun super schattige honden door te brengen.

Deze superpower zou ik een dag willen hebben:

Dat ik in mijn vingers kan knippen en dan geteleporteerd ben naar de plek die ik in gedachten heb. Nooit meer fietsen of lopen achter slome mensen en zonder CO2 uitstoot over de hele wereld reizen, dat wil toch iedereen!

Dit zijn mijn hobby’s:

Zeilen! Sinds het halen van mijn ‘brevet tot bootsmaatje’ op 7 jarige leeftijd, ben ik verzot geraakt op zeilen. Al snel hebben mijn ouders een boot gekocht en naarmate mijn zus en ik groter werden, werd de boot en de liefde voor het zeilen ook groter. Mijn zus en ik hebben in december 2020 zelfs onze eigen kajuitboot (voor de kenners: een Friendship 22) gekocht en samen met pap opgeknapt tot onze eigen trots: Buddy. Wanneer het in het weekend lekker weer is, kun je mij dan ook zeker vinden op de Friese meren.

Dit liedje krijg ik niet uit mijn hoofd:

Pocketful of sunshine van Natasha Bedingfield. Ken je de film ‘Easy A’? Als een van mijn favoriete films heb ik deze uiteraard vrij vaak gekeken en in één scène wordt zo’n muzikale verjaardagskaart geopend en komt dat liedje eruit. Letterlijk ook alleen maar 1 zin uit het lied. Zoek die scene maar eens op op YouTube, dan krijg je dat lied ook nooit meer uit je hoofd.

Dit heb in het laatste gegoogeld:

Storytelling. Ha, die had je niet verwacht hè. Oke natuurlijk een beetje obvious maar naast stagelopen bij Ten Stripes schrijf ik ook mijn masterscriptie over, jawel, storytelling. En laat ik daar nou net heel veel voor hebben gegoogled de afgelopen tijd.

Dit is de beste manier om het weekend te beginnen:

Eigenlijk wil ik zeggen met een VrijMiBo, maar ik kan ook heel erg genieten van het kijken van een filmpje op de bank, terwijl je onder een veel te warm maar wel heel lekker zacht dekentje zit en snaaaacks aan het eten bent.

Dit is mijn favoriete quote:

“Life is short. If there was ever a moment to follow your dreams and do something that matters to you, that moment is now.” Ik weet het, het is een lekkere cliché tegeltjes quote, maar ik vind het wel echt ontzettend belangrijk dat je altijd doet wat je leuk vindt en niet onnodig wacht of dingen uitstelt, want een beetje luguber, maar ik zeg altijd ‘misschien kom je morgen wel onder de bus en heb je spijt dat je het niet eerder hebt gedaan’.

Oh ja, wat vind je eigenlijk van duurzaamheid? 

Super belangrijk natuurlijk! In de afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan nadenken over duurzaamheid en de manier waarop wij onze aarde op dit moment gebruiken. Dat is namelijk echt niet houdbaar. Ik snap dat een ‘cold turkey’ omslag van de huidige situatie naar een volledig duurzame wereld moeilijk is, maar ben wel van mening dat iedereen zijn steentje moet bijdragen en vooral niet moet wegkijken of argumenten zoals ‘maar het is zo moeilijk’ en ‘het is zo duur’ moet gebruiken om de klimaatcrisis – want ja, het is echt een crisis – weg te wuiven. We zijn toch geen stelletje struisvogels met z’n allen? 😉

En waarom werk je eigenlijk bij Ten Stripes?

Omdat het het allerleukste marketingbedrijf van Groningen is natuurlijk! Oke en nu even zonder te slijmen, Ten Stripes is een ontzettend toegankelijk en gezellig bedrijf dat werkt vanuit een super interessante filosofie die ik nog niet eerder ben tegengekomen binnen een bedrijf. De intrinsieke motivatie gaat hier door het dak en je wordt vanaf het eerste moment dat je binnenkomt al zo hartelijk verwelkomd dat het niet anders kan dan dat je je best wil doen voor dit toffe bedrijf en haar nog toffere medewerkers.

Keertje afspreken met Ellen?