ilse christina
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Ilse Christina Riteco - Strategie & Branding Medior

Ilse Christina Riteco

Who dis?

Ilse, hoe krijgen we jou chagrijnig?
Ondoordachte keuzes. Ik vind het fijn als ergens overnagedacht is. Ik hou van brainstormen, research doen, overleggen en het bedenken van een plan. Een doordachte strategie is waar ik warm van wordt. Als mensen zonder plan aan de slag gaan kan ik daar wel een beetje chagrijnig van worden ja…

Enneh, wat is je beste eigenschap?
Enthousiasme en conceptueel denken. Ik kan erg goed van niets iets maken.
Ik kan me goed inleven in merken en het bedenken van nieuwe concepten, een passende stijl en branding bedenken, met onderbouwing, tone of voice en doelgroep en dit uitwerken voor klanten of merken. Verder kan ik mensen goed motiveren en ben altijd optimistisch met een kritische inslag. Dus ja strategische branding is zeg maar echt mijn ding!

En je slechtste eigenschap dan?
Ik ben erg breed geïnteresseerd en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Er zijn vaak momenten dat ik teveel dingen in één keer wil leren en oppakken wat dan niet altijd lukt natuurlijk, maar ik doe m’n best. Vandaar dat ik bij Ten Stripes ook midden in het team sta en met iedereen contact heb.

Durf je te vertellen wat je grootste fout ooit geweest?
Al mijn outfits in mijn derde jaar middelbare school. Echt allemaal. Denk pumps op je 15e, grote haarbanden (ja ja, Gossip Girl) en sleehakken met nepbont. Too much is too much Ilse.

Wat is jouw beste zakelijke actie ooit?
Ik heb als stageproject een app ontworpen (design) die vervolgens daadwerkelijk in development is gegaan en in gebruik is nu!

Met deze persoon zou ik best een dag willen ruilen:
Marketing guru Musa Tariq of de koningin van Vogue, Anne Wintour. Vooral in de tijd dat tijdschriften nog the holy grail waren en het internet nog niet zo’n ding was.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik weer ben gaan studeren na mijn tussenjaar in Parijs! En eigenlijk ook wel dat ik überhaupt naar Parijs ben verhuisd een paar jaar terug. Ik ben nu met mijn master marketing bezig en hoop over 1,5 jaar trots te zijn op mijn diploma.

En als je mocht kiezen, welke superpower zou je dan willen hebben?
Talen leren! Als ik nou in één dag Frans, Chinees, Russisch en Japans zou kunnen leren…

Heb je ook hobby’s trouwens?
Organiseren van dinertjes en feestjes met vrienden en familie, waar ik natuurlijk eerst een thema-moodboard voor maak, en trend watching.
Over moodboards gesproken… mijn vrienden kennen mij ook wel als The Queen of Moodboards. Pinterest is mijn beste vriend. Hoewel ik soms een ouderwets plakboek met magazinescheursels ook nog erg kan waarderen. Had ik al gezegd dat ik ooooveral een moodboard voor maak?

Marketingvraag: wat heb je het laatst gegoogeld?
Iets over het Portugees Oorlogsschip. Wist je dat dat een soort kwal is die eigenlijk geen kwal is, maar een kolonie van poliepen? Echt de moeite waard om hier een filmpje van op te zoeken! Ik weet ook niet hoe ik hier terecht ben gekomen.

Wat vind je de beste manier om je weekend te beginnen dan?
Mijn koffer inpakken en nog niet zo goed weten wat het weekend brengt. Op naar een andere stad, vriendinnen of familie ergens in Nederland… en na corona hopelijk ook weer weekendjes naar vriendinnen in Praag en Parijs.

Enneh, wat vind je van duurzaamheid?
Ik heb hiervoor een Mode Management opleiding (TMO) gevolgd en erg veel geleerd over duurzaamheid en wat er allemaal fout gaat in deze industrie. Dit heeft mij zeker wakker geschud. Als ik hier via mijn werk nog meer aan kan bijdragen doe ik dat natuurlijk graag!

Waarom werk je bij Ten Stripes?
Marketing 3.0 spreekt mij erg aan. Beginnen bij het begin en the bigger picture, waardengestuurd werken vanuit de oprechte missie en visie van het bedrijf en oprecht iets proberen toe te voegen aan de wereld met het bedrijf. In plaats van alleen maar denken aan hoe je zo veel mogelijk producten kunt verkopen… Daar sta ik ook voor, zo werk ik graag en Ten Stripes past daarom perfect bij mij.

Heb je tot slot nog een favo quote?
Twee quotes van Astrid Lindgren “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” , deze quote motiveert me altijd om door te zetten en meer te leren. En “If you are very strong, you must also be very kind.”, ik denk dat iedereen altijd aan anderen moet blijven denken om er zo samen het beste van te maken. Ik waardeer het heel erg als anderen mij helpen en vind het zelf ook het allerleukste als ik iemand kan helpen een stapje verder te komen.

Keertje afspreken met Ilse?