Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Ilse Christina Riteco - Marketing Trainee

Ilse Christina Riteco

Who dis?

Ilse, hoe krijgen we jou chagrijnig?
Vertraging van… alles eigenlijk. Trage mensen, auto’s, projecten met heel veel kleine mini details die veel langer duren dan zou moeten. Ik ben wel van het knopen doorhakken en snel denken. Efficiëntie, daar hou ik van.

Enneh, wat is je beste eigenschap?
Enthousiasme, ik kan mensen goed motiveren en ben erg optimistisch. En misschien mijn stijlgevoel en passie voor branding? Ik ben goed in het inleven in merken en het bedenken en toepassen van een passende stijl. Een mooie template maken is aan mij wel toe te vertrouwen.

En je slechtste eigenschap dan?
Ik ben een echte babbelkont en vind het in gesprekken vaak lastig om snel to the point te komen en spring nog wel eens van topic naar topic. En misschien dat ik teveel dingen in een keer wil leren en oppakken, vandaar dat ik bij Ten Stripes ook erg allround ben.

Durf je te vertellen wat je grootste fout ooit geweest?
Al mijn outfits in mijn derde jaar middelbare school. Echt allemaal. Denk pumps op je 15e, grote haarbanden (ja ja, Gossip Girl) en sleehakken met nepbont. Too much is too much Ilse.

Wat is jouw beste zakelijke actie ooit?
Ik heb als stageproject een app ontworpen (design) die daadwerkelijk is gemaakt en in gebruik is gegaan!

Met deze persoon zou ik best een dag willen ruilen:
Anna Wintour. De koningin van Vogue. Vooral in de tijd dat magazines nog the holy grail waren en het internet nog niet zo’n ding was.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik weer ben gaan studeren na mijn tussenjaar in Parijs! De master marketing natuurlijk 😉

En als je mocht kiezen, welke superpower zou je dan willen hebben?
Talen leren! Als ik nou in één dag Frans, Chinees, Russisch en Japans zou kunnen leren…

Heb je ook hobby’s trouwens?
Organiseren van dinertjes en feestjes met vrienden en familie, waar ik natuurlijk eerst een thema-moodboard voor maak, en trend watching.
Over moodboards gesproken… mijn vrienden kennen mij ook wel als The Queen of Moodboards. Pinterest is mijn beste vriend. Hoewel ik soms een ouderwets plakboek met magazinescheursels ook nog erg kan waarderen. Had ik al gezegd dat ik ooooveral een moodboard voor maak?

Marketingvraag: wat heb je het laatst gegoogeld?
Iets over het Portugees Oorlogsschip. Wist je dat dat een soort kwal is die eigenlijk geen kwal is, maar een kolonie van poliepen? Echt de moeite waard om hier een filmpje van op te zoeken! Ik weet ook niet hoe ik hier terecht ben gekomen.

Wat vind je de beste manier om jou weekend te beginnen dan?
Mijn koffer inpakken en nog niet zo goed weten wat het weekend brengt. Op naar een andere stad, vriendinnen of familie ergens in Nederland… en na corona hopelijk ook weer weekendjes naar vriendinnen in Praag en Parijs.

Enneh, wat vind je van duurzaamheid?
Ik heb hiervoor een Mode Management opleiding gevolgd en erg veel geleerd over duurzaamheid en wat er allemaal fout gaat in deze industrie. Dit heeft mij zeker wakker geschud. Als ik hier via mijn werk nog meer aan kan bijdragen doe ik dat natuurlijk graag!

Waarom werk je bij Ten Stripes?
Marketing 3.0 spreekt mij erg aan. Beginnen bij het begin en the bigger picture, waardengestuurd werken vanuit de oprechte missie en visie van het bedrijf en oprecht iets proberen toe te voegen aan de wereld met het bedrijf. In plaats van alleen maar denken aan hoe je zo veel mogelijk producten kunt verkopen… Daar sta ik ook voor, zo werk ik graag en Ten Stripes past daarom perfect bij mij.

Heb je tot slot nog een favo quote?
Twee quotes van Astrid Lindgren “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” en “If you are very strong, you must also be very kind.” – Pippi

Keertje afspreken met Ilse?