Jente Wieldraaijer
Zekerheid is voor de twijfelaars

Jente Wieldraaijer - Junior Impact Marketeer

Jente Wieldraaijer

Who dis?

Waar word je chagrijnig van?
Eeuwige feedback op mijn scriptie, de verkeerde kassa kiezen in de supermarkt en mensen die over jou praten maar niet met jou.

Wat is jouw beste eigenschap?
Plannen, organiseren en onthouden/herinneren. Mijn studiegenoten noemden mij ‘The Walking Google Calendar’. Als je mij vertelt dat je morgen een broodje pindakaas gaat eten, vraag ik een week later hoe dat broodje pindakaas op donderdag 4 februari smaakte.

Heb je ook slechte eigenschappen?
Ik ben het er zelf niet altijd mee eens (ik werk aan het puntje kritiek ontvangen, gaat steeds beter), maar ik heb wel eens de feedback gekregen dat ik té direct ben. Vooral als ik ergens in moet winnen, zeer competitief. Zo heb ik een keer in het volleybalveld gezegd wie ik niet goed vond spelen op dat moment. Dit werd niet heel erg gewaardeerd, waardoor het niveau ook niet beter werd. Wel weer geleerd dat niet voor iedereen deze manier van openheid werkt om een hoger niveau te bereiken!

Wat was jouw allergrootste fout ooit?
Dit was tijdens mijn reis in Azië (cliché). Ik had een lekker klein goedkoop Aziatisch vliegtuig genomen naar Indonesië, maar niet bedacht dat deze pas ’s avonds om 9 uur aan zou komen ergens in de middle of nowhere. Het gevolg was dat ik in mijn eentje 30 minuten in een taxi zat die langs wegen ging waar geen lantaarnpalen stonden. Kortom, ik ben blij dat ik er nog ben. 🙂

Heb je wel eens een goede zakelijke actie voltooid?
Goede vraag, deze gaan waarschijnlijk nog komen bij Ten Stripes! Voor nu is het het volgen van VentureLab North (programma om je eigen onderneming op te richten) en het toevoegen van elk persoon die ik interessant vond op LinkedIn sinds mijn 18de.

Waar ben je het meest trots op?
Dit vind ik lastig; ergens bewust trots op zijn. Maar als ik iets moet kiezen zijn het meerdere mijlpalen met volleybal en mijn drie maanden reizen in m’n eentje door Azië.

Met wie zou jij wel eens een dagje willen ruilen?
Sjakie uit de chocoladefabriek. Sinds ik die film heb gezien, en dan met name de scène waarin alles gegeten kan worden, droom ik al van zo’n omgeving.

En als je een superpower mocht kiezen, welke zou dat dan zijn?
Op dit moment is dat de kracht om mezelf te teleporteren. Dit zou een mooie oplossing zijn om in de corona tijd toch te kunnen reizen.

Wat is jouw hobby?
(Beach)volleybal! Al veel jaren aan verslaafd. Verder geen bijzondere dingen: Netflix/Videoland, eten, wandelen (sinds een jaar naar plek 1  gestegen voor velen).

Op welk liedje ga je los?
Footloooooseeee

Wat heb je als laatst gegoogeld?
Paraphrasing tool. Het is duidelijk dat ik met mijn scriptie bezig ben…

Wat is voor jou de beste manier om het weekend in te gaan?
Een vrijmibo (met collega’s, familie, vrienden)!

Wat is jouw favoriete quote?
Gestolen van Loesje: “Zekerheid is voor de twijfelaars”

En wat vind je van duurzaamheid?
Belangrijk! Ondanks dat ik geen duurzaamheidsgoeroe of everything-vegan-studente ben, ben ik wel heel geïnteresseerd in duurzaamheid en vind ik het belangrijk. Want ja, uiteindelijk wil niemand dat de aarde (snel) vergaat toch? En het zou nog leuker zijn als onze klein-klein kinderen dieren als tijgers en olifanten niet in dezelfde groep plaatsen als dinosaurussen.

Als laatste: waarom werk je bij Ten Stripes?
Hier kan ik een heel uitgebreid stuk neerzetten (zoals in m’n motivatiebrief), maar daar zit waarschijnlijk niemand op te wachten. Daarom hierbij de samenvatting. Tijdens mijn master Marketing Management in Rotterdam gingen veel van mijn medestudenten (bijna allemaal) bij grote commerciële bedrijven in de randstad werken.

Ik merkte dat ik daar niet door werd aangetrokken, maar wist ook niet goed wat ik wél wilde. Totdat ik een gastcollege had van een bedrijf uit Amsterdam die marketing inzet voor maatschappelijke doeleinden. Dat was het eerste moment dat ik dacht: dat wil ik! Een tijdje dacht ik dat er niet echt een soortgelijk bedrijf was in het Noorden van Nederland (want er gaat natuurlijk niks boven Groningen), totdat collega Anne Ruth mij op Ten Stripes wees. Over mijn motivatiebrief hoefde ik niet lang na te denken. 🙂

Keertje afspreken met Jente?