Johan
Mijn grootste fout? Voor de grap op 1 knie gaan. Dat kan ik je niet aanraden...

Johan Rijpma - videograaf

Johan Rijpma

Who dis?

Johan, hoe krijgen we jou chagrijnig?
Wanneer programma’s crashen. Je herkent het vast wel: je bent hard aan het werk en zit helemaal in the zone. Alles gaat hartstikke lekker en er worden flinke vorderingen gemaakt. Opeens bedenk je dat het alweer een tijdje geleden is dat je werk is opgeslagen. Het ‘save’ knopje wordt ingedrukt en tijdens het opslaan crasht het programma. Doei progressie en doei Johan’s computer die ondertussen uit het raam wordt gegooid.

Oei, heb je naast computers uit het raam gooien wel goeie eigenschappen?
Zeker! Drie verschillende mensen hebben mij al eens omschreven als een verhalenjager. Iedereen heeft een verhaal en ik vind het geweldig interessant om daarachter te komen. Ik ben heel ontwapenend voor anderen, waardoor mensen vaak het gevoel hebben dat ze alles bij mij kwijt kunnen. Mijn doel is dan ook om het meest interessante verhaal te vinden op deze wereld, zodat ik daar vervolgens een documentaire over kan maken.

En je slechtste eigenschap?
Nooit is iets voor mij perfect. Het kan altijd beter, waardoor ik niet snel tevreden ben over mijn eigen werk. Natuurlijk is streven voor het maximale goed, maar ik kan er nog wel eens te veel in doorslaan.

Durf je te vertellen wat je grootste fout ooit geweest?
Ik ben ooit een keer voor de grap op mijn knie gegaan voor mijn ex-vriendin. Echter was de grap alleen snel voorbij toen er tranen van vreugde over haar wangen begonnen te rollen. Probeer dat dan maar eens uit te leggen…

Wat is jouw beste zakelijke actie ooit?
Ik heb ooit een keer, met één ander persoon, in twee weken een hele campagne voor een bedrijf opgezet. Zonder enig budget hebben we zelf de campagne bedacht, vormgegeven, een website gemaakt en gigantisch veel content voor op de website en voor social media gemaakt. Uiteindelijk heeft dit voor 13000+ hits gezorgd op social media, getallen waar het kleine bedrijfje op dat moment alleen nog maar van kon dromen.

Cool! Ben je daar ook het meest trots op?
Niet het meest. Het meest trots ben ik op dat ik tijdens mijn studie een eigen bedrijf in videografie ben begonnen. Ik zag mijzelf nooit als iemand die een eigen bedrijf zou hebben, maar het is goed om jezelf af en toe ongelijk te bewijzen!

Even minder zakelijk: met wie zou je een dag willen ruilen?
Donald Glover. Deze man leeft zoals iedereen zou moeten leven. Hij doet alleen waar hij zin in heeft en alles wat hij aanraakt verandert in goud. Hij maakt muziek, is acteur, regisseert zijn eigen show en doet nog veel meer. Al met al heeft Donald ondertussen al twee Golden Globes, vijf Grammy’s en twee Emmy’s gewonnen. Over talent gesproken!

En als je mocht kiezen, welke superpower zou je dan willen hebben?
Al vanaf kinds af aan heb ik ervan gedroomd om te kunnen teleporteren. Om zo in een oogwenk overal heen te kunnen gaan op de wereld. Dat is nog eens cultuur snuiven!

Heb je ook hobby’s trouwens?
Video’s maken, muziek luisteren, films en series kijken, met vrienden op pad gaan en véél te fanatiek bordspellen spelen.

Is er ook een liedje die je echt niet uit je hoofd krijgt?
Redbone van Donald Glover. Ik luister gigantisch veel muziek, maar als ik van één nummer nooit ziek zal worden, dan is het wel Redbone. Zeker het luisteren waard.

Marketingvraag: wat heb je het laatst gegoogeld?
Retourticket Parijs. Binnenkort geeft Donald Glover daar een concert en die kan ik niet missen! Verder ben ik helemaal geen fan hoor.

Wat vind je de beste manier om jou weekend te beginnen dan?
Je stopt een groep vrienden in een iets te kleine ruimte en gaat dan de hele avond bordspellen spelen met een biertje erbij. Ook al zijn er aan het einde van de avond meerdere relaties kapotgegaan door een iets te verhit spelletje Monopoly, het is het allemaal meer dan waard!

En wat vind jij van duurzaamheid?
Duurzaamheid is cool! Maar stiekem vind ik het eigenlijk heel normaal. In deze tijd moet het niet meer iets zijn om mee te pronken, maar moet het iets zijn wat iedereen gewoon doet. Dus hoppa, niet meer zeggen dat je het doet, maar gewoon knallen!

Waarom werk je bij Ten Stripes?
Ik ken geen andere organisatie die zo gigantisch sterk inspeelt op ‘Marketing=Emotie’. Dit is iets waar ik 120% voor sta, maar wat vaak bij andere organisaties nog stroef verloopt. Werken bij Ten Stripes is daarom ook een match made in heaven! In een wereld waar het inspelen op emotie belangrijker is dan ooit, kan je hier niet meer mee achterblijven. Dus hup, uit die comfortzone, laat vooral je emotie zien!

Heb je tot slot nog een favo quote?
Omdat het kan”. Niet alles heeft altijd een reden nodig, doe het maar gewoon!

Keertje afspreken met Johan?