Sebastiaan Prenger - Head of Performance Strategy
Marketing is nieuwe dingen vertrouwd maken en vertrouwde dingen vernieuwen. Motiveren, enthousiasmeren en inspireren!

Sebastiaan Prenger - Head of Performance Strategy

Sebastiaan Prenger

Who dis?

Sebas, hoe krijgen we jou chagrijnig?
Om mij chagrijnig te krijgen moet je wel ontzettend goed je best doen. Mocht je dit echt graag willen bereiken, zorg dan dat advertenties op je website lekker traag inladen en dat daardoor tekst of knop verspringt. Wil je net klikken, verschuift alles ineens. Grrrrr…

Enneh, wat is je beste eigenschap?
Energiek zijn(!!!!) Ik doe het liefst alles met veel energie, overgave en passie. De meeste zaken worden namelijk zo veel makkelijker als je de juiste energie er instopt. Of dit nou bij werk, hobby of vrienden is, als jij energie geeft krijg je het ook bijna altijd terug.

En je slechtste eigenschap dan?
Ik ben een Yes-man. Ik zeg graag ja op alles en dat is vaak niet handig. Door dit enthousiasme kom ik wel eens in de knel omdat de agenda te vol staat en ik niet alles de aandacht kan geven die het verdient. Gelukkig wordt ik hier wel steeds beter in en brengt het ook veel avontuur in mijn leven.

Durf je te vertellen wat je grootste fout ooit geweest?
Ik heb wel eens voor een klant een aantal maanden een account gemanaged met een verkeerde doelstelling. De marketingmanager van het bedrijf en ik waren zeer tevreden met de mooie resultaten en groei maar daar keek de directeur totaal anders na. Dat was het einde van de samenwerking, erg zonde. Altijd dubbel checken dus!

Daar staat vast ook een beste zakelijke actie ooit tegenover?
Zeker! Er zijn veel mooie hoogtepunten te benoemen, 300% groei in sales in Google Ads in een jaar, een CRO test met een significante verbetering van 80%. Maar ik ga er vooral alles aandoen om mijn zakelijke hoogtepunt bij Ten Stripes te bereiken (misschien wel voor jou!)

Ben je daar het meest trots op?
Ook! Maar ik ben vooral heel trots op het opzetten van mijn eigen online marketing bedrijf. Na lange tijd mensen uit mijn omgeving belangeloos te helpen met hun online uitdaging (Yes-man), heb ik toch de stap genomen om dit te professionaliseren en mijn eigen zaak op te zetten. Hierin heb ik veel mooie projecten met klanten op kunnen pakken en ze verder kunnen helpen om succesvol te zijn.

Even minder zakelijk: met wie zou je een dag willen ruilen?
Freddie Mercury (als hij nog zou leven), de legendarische zanger en pianist van Queen. Wat zou het me fantastisch lijken om met zo’n stem, zoveel talent en zo’n vette band voor het publiek te mogen staan.

En als je mocht kiezen, welke superpower zou je dan willen hebben?
Vliegen zoals Superman. Van kinds af aan lijkt het me zo gaaf om te kunnen vliegen. Moet je eens voorstellen dat je niet op de fiets of in de auto hoeft te stappen, maar dat je gewoon naar je werk of naar de stad kan vliegen. En niet te vergeten: het uitzicht dat je dan hebt. Someday…

Heb je ook hobby’s trouwens?
Muziek maken en luisteren. Voetballen en zeilen. En natuurlijk tijd doorbrengen met vrienden en genieten van mooie auto’s. Zoals mijn Saab 900 turboooo.

Is er ook een liedje die je echt niet uit je hoofd krijgt?
Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd (wat ook een liedje is en nu dus in mijn hoofd zit…). Welk wijsje dat is, verschilt per dag. Weten welke dat vandaag is? App me maar even!

Marketingvraag: wat heb je het laatst gegoogeld?
Weervoorspelling Hindeloopen. En die was niet goed kan ik je vertellen…

Wat vind je de beste manier om jou weekend te beginnen dan?
Een goede VrijMiBo. Heerlijk om na een week knallen met lekkere hapjes en drankjes te ontspannen met vrienden/collega’s en muziek.

Heb je tot slot nog een favo quote?
Die heb je al zien staan!
“Marketing is nieuwe dingen vertrouwt maken en vertrouwde dingen vernieuwen.”

P.S. Waarom word je blij van marketing?

Keertje afspreken met Sebastiaan?