Toepassen van SDG's

Sustainable Development Goals

Tijdens onze sessie vinden we het belangrijk om stil te staan bij de SDG’s. Wij vinden het namelijk prachtig als bedrijven niet alleen succesvol zijn maar ook een steentje bijdragen aan een mooiere wereld. En vaak doen bedrijven al meer dan dat ze zelf doorhebben. Door de SDG’s in onze sessies mee te nemen komt er meer sturing en structuur in een duurzaamheidsbeleid. Je kan namelijk niet alle problemen oplossen, zeker niet in je eentje.

Maar tijdens deze sessies krijgen we dan ook vaak de vraag “Welke SDG’s vinden jullie dan belangrijk?”. Wij vinden ze natuurlijk allemaal belangrijk. Maar er zijn drie SDG’s die wij graag toepassen binnen Ten Stripes.

SDG’s van Ten Stripes:

foto__SDG 4

Kwaliteitsonderwijs

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, daarom investeren wij in cursussen en trainingen.

foto__SDG 8

Waardig werk en economische groei

Ten Stripes vind het belangrijk nieuwe economie gaat groeien met als doel dat deze groter wordt dan de huidige economie.

foto__SGD 17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Doelen behaal je niet alleen, door samen te werken en onze krachten te bundelen, behalen wij samen de doelstellingen.

Toelichting SDG's van Ten Stripes

SDG 4: Kwaliteitsonderwijs

Je bent nooit te oud om te leren. En in een vakgebied als marketing moet je blijven leren aangezien deze enorm dynamisch is. Stilstaan is achteruit gaan.

1 mei hebben we dan ook onze eerste Upper Ten georganiseerd. Een bijeenkomst waar marketinggoeroe Karel Jan Alsem ons en andere vakmensen meenam in een mooi verhaal over de evolutie van marketing. Een enorm succes en dus voor herhaling vatbaar.

Hiernaast is er altijd ruimte om door te leren op ons kantoor. Lezingen en webinars worden plezier gevolgd om maar altijd up to date te zijn.

And last, but not least, werken wij met fantastische studenten. Projecten doen we graag samen met studenten van Sameen die praktijkervaring willen naast hun studie. En we begeleiden twee fantastische stagiaires bij ons in het team.

Wij zouden graag in de toekomst naar Afrika willen gaan om daar lessen en trainingen te geven aan studenten en marketeers. Het lijkt ons prachtig om onze impact naar een ander continent te brengen.

SDG 8: Waardig werk en economische groei

Tijdens het analyseren van deze SDG kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat deze eigenlijk in lijn ligt met onze visie: “De nieuwe economie groter maken dan de oude, traditionele economie”. Wij willen niet werken op de automatische piloot maar juist met ons hart. We willen zingevend werk hebben waarbij we een positieve impact hebben op de wereld.

Een mooi voorbeeld hiervan is The Impact Project. Hierbij helpen wij bedrijven in onze vrije tijd bedrijven die een prachtig idee hebben en echt zingeving hebben in hun bedrijf. En van deze bedrijven worden wij dan ook heel blij. Samen werken is namelijk de manier om écht een impact te maken, want alleen kun je de wereld niet dragen.

SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

En dat brengt ons alweer bij de derde SDG. Samenwerken is namelijk leuker, leerzamer en efficiënter dan alleen. Het ‘1+1=3’-effect gaat hier altijd op. Daarom hebben wij ons al aangesloten bij meerdere netwerken en brengen wij partners naar andere partners.

Ook stellen wij ons kantoor open en mag iedereen de connectie met ons opzoeken. Co-creatie staat bij ons heel hoog doordat je hierdoor de beste ideeën krijgt. En door het implementeren van de SDG’s in de sessies helpen wij niet alleen bij onze 3 SDG’s maar indirect ook met de andere.

Wil jij ook weten hoe je de wereld weer een beetje beter kunt maken? Wij willen je graag helpen.

Klanten die wij helpen met SDG's

foto_1_premal
foto_2_spraypay
foto_3_hhzf
foto_4_Scandinavische woonwinkel
foto_5_Duurzaamwonen SDG
foto_6_umameats
foto_7_cropped-Logo-stichting-particulier-natuurbeheer
foto_8_seaports