Strategie

Strategie, het fundament van een duurzame business

Bij Ten Stripes vinden we dat een goede strategie het belangrijkste fundament is van een succesvolle campagne. Niet alleen bepaalt een goede strategie wat we allemaal gaan doen, maar ook vooral wat we niet gaan doen. In een strategie kun je ook zien hoe je een positieve impact maakt op de wereld en hoe jouw groeiambities werkelijkheid worden. Hoe maak je dat concreet? Dat is waar we je graag bij helpen. Met een strategische sessie.

Strategie op papier

Door middel van een interactieve sessie op basis van bewezen Design Thinking technieken gaan we aan de slag om jouw strategie op papier te krijgen. Deze sessie hebben we zelf ontwikkeld zodat we zeker weten dat alle belangrijke informatie aan het licht komt. En dit is wat je ermee kan:

1.      Je krijgt al je strategische keuzes op 2 A4-tjes

We merken dat veel ondernemingen geen document hebben met daarin de meest actuele strategische keuzes. Daarom helpen wij ondernemingen graag om een document te ontwikkelen van hooguit 2 A4-tjes waarin de kern van de organisatie op papier staat.

2.      Je kunt het gebruiken voor 1001 andere dingen

Dit strategische document is super handig en voor veel doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe medewerkers, de presentatie van de strategie aan bestaande medewerkers, partners met wie je samenwerkt, klantgesprekken, website, folders, social media en je biografie op Instagram, LinkedIn en Facebook. Daarnaast weet je door het document (bijna) zeker dat iedere medewerker hetzelfde kloppende verhaal gaat vertellen op verjaardagen.

3.      Handig voor je marketingpartij

Als wij met jouw marketing aan de slag gaan, dan is het wel zo handig dat wij precies weten wat je doet, hoe je dat doet en waarom je dat doet. Zo krijgen wij namelijk een veel beter inzicht in jouw organisatie en is het mogelijk om hoge kwaliteit te leveren. We roepen niet voor niets dat we marketing vanuit de kern willen doen!

Bart Joling

Creatief, interactief en effectief

Eigenaarschap voelen van de ideeën en strategie vinden we erg belangrijk. Daarom doen we een sessie altijd samen: twee Ten Stripers en een aantal medewerkers uit jouw organisatie. We gaan daarbij op zoek naar een goede representatie van jouw bedrijf om zo een groep samen te stellen die verstand heeft van hoe het er bij jullie aan toe gaat.

Het is het beste als er mensen vanuit alle lagen van een organisatie betrokken zijn; van CEO tot magazijnmedewerker, en van marketingmanager tot head of finance. Een gezonde mix van mannen en vrouwen, jong en oud. Iedereen bekijkt de organisatie vanuit zijn perspectief en het helpt mee om dat scherp te krijgen. Iedereen werkt mee! Op deze manier creëren we een gemene deler die daardoor organisatiebreed wordt gedragen.

Uitkomsten van de strategische sessie

Van de volgende onderdelen die in jouw organisatie (kunnen) spelen, krijg je tijdens een strategische sessie een beeld:

Strategische doelen

Duurzaamheid integreren in de kern

Effectieve en winstgevende organisaties hebben naast winstdoelstellingen ook doelstellingen op zaken als ‘planet’ en ‘people’. Daarom helpen wij organisaties met het kiezen van de SDG’s waarop zij het verschil willen maken. Samen maken we deze concreet voor jouw organisatie. Want alleen als het vanuit de kern van je bedrijf (of beter: hart) komt, zullen ze effectief voor je gaan werken.

Concrete strategie werkzaamheden

  • Strategische sessie met representatieve afvaardiging van jouw bedrijf
  • Document met daarin de uitwerking van de oefeningen die we hebben gedaan
  • Vervolg met marketing/directie op basis van strategische keuzes
  • Optioneel: een implementatie van de strategie
  • Optioneel: een presentatie van de strategie aan het team

Een frisse blik

We merken dat veel marketeers het prettig vinden om te sparren over hun marketingstrategie en de werkzaamheden die daar bij passen. Een scherpe blik van een onafhankelijk partij kan net die juiste inspiratie en motivatie geven om de juiste keuzes te maken. Je kunt ons daarom altijd vragen met je mee te kijken.

Starten met strategie?