Videomarketing

Video = Voelen

Steeds meer wordt gezocht naar de connectie met een merk, voordat er wordt overgegaan tot actie. Het krijgen van deze emotionele band met potentiële klanten, is dan ook dé uitdaging voor organisaties. Videomarketing sluit hier volledig op aan, omdat het bij uitstek geschikt is voor het vertellen van verhalen. Verhalen die kloppen, raken en hun doel bereiken. Door video krijgen je klanten honger. Honger naar meer van jou! Dus vertel het verhaal van je organisatie, je producten of diensten, je medewerkers en je klanten. Laat het tot leven komen en creëer een band met je klanten!

 

Zo ziet het proces van succesvolle videoproductie eruit

Bij video is het van groot belang dat iedereen van tevoren op één lijn zit. Te vaak worden de wildste ideeën bedacht voordat duidelijk is welk doel moet worden bereikt. Vandaar dat wij altijd eerst met jou gaan bepalen welke doelen moeten worden bereikt. Zo komen wij er precies achter waar je naar zoekt, wat hetgeen is dat je wilt bereiken en hoe dat het beste behaald kan worden.

Op basis van deze intake wordt een offerte gemaakt. In deze fase komen de volgende vragen aan bod: Wat is de doelstelling van de videoproductie? Welke doelgroep wil je bereiken? En hoe ga je dit bereiken? Welke kanalen ga je inzetten? Hoe ga je de video adverteren?
Als duidelijk is wat met de video moet worden bereikt, is het tijd om invulling aan de video te geven. Deze doorvertaling van videoconcept naar een uitvoerbaar project loopt via de volgende stappen: Verloop van video uitwerken en videoscript schrijven: Uitschrijven hoe het verloop van de video eruitziet/ wat er verteld gaat worden/ interviews voorbereiden. Shotlist maken: Hoe moet de video geschoten worden en wat voor tussenbeelden moeten er gefilmd worden? Planning maken: Vastleggen wat de filmdagen worden en wat daarvoor nodig is om te kunnen gaan filmen. Wanneer van toepassing: Apparatuur, talent, voice-over, filmset regelen.
Het voorbereidende werk is afgerond en de filmdagen zijn ingepland. Afhankelijk van het soort filmdag, zijn deze dagen vaak lang en intensief. Vandaar dat het belangrijk is om hier rekening mee te houden. Op de filmdag zelf wordt de locatie voorbereid voor het filmen, starten de opnames en wordt het script en shotlist afgewerkt. Achteraf wordt alles gecheckt en de locatie weer netjes achtergelaten. Reistijd: De kosten voor reistijd per uur is €50,-. Echter vinden wij dit ook mooi moment om een goed doel te steunen. Vandaar dat 50% ervan rechtstreeks naar een goed doel gaat (www.kwansa.nl). Apparatuur: Alle apparatuur wordt de avond van te voren gecheckt en gebruiksklaar gemaakt. Ook wordt eventueel gehuurd materiaal van tevoren opgehaald.
Alles is gefilmd, nu begint het monteren van de video. Dit onderdeel van het proces neemt vaak de meeste tijd in beslag. Het uitgewerkte videoscript fungeert hierbij als skelet van de video. Dit onderdeel is op te delen in de volgende 3 punten: Voorwerk: Gedurende de filmdag(en) is er veel beeldmateriaal opgenomen. Niet alles kan gebruikt worden, vandaar dat alle beelden/ audio worden gecheckt op de bruikbaarheid ervan. Dit wordt vervolgens opgedeeld en gestructureerd. Video & audio: De gefilmde beelden worden gemonteerd, bewerkt en gekleurd. De opgenomen audio wordt opgesneden, bewerkt, gemonteerd en ‘geleveled’ (uitleg geleveled geven). Graphics & muziek: Een intro/outro, geanimeerde teksten en overgangen worden toegevoegd om het geheel samen te brengen. Om de video het juiste gevoel te geven, wordt er ook gezocht naar de meest passende achtergrondmuziek.
Jouw input is belangrijk. Vandaar dat er altijd een revisieronde plaatsvindt. In deze fase wordt een tussentijds product gedeeld en is er ruimte voor feedback. Deze feedback wordt vervolgens meegenomen in het eindproduct. Zodra beide partijen tevreden zijn met het eindresultaat, wordt het product opgeleverd. Afhankelijk van de grootte van de bestanden delen we het via mail of Wetransfer.

Onze videoproducten

Al onze videoproducten worden gemaakt vanuit het oogpunt van storytelling. In een wereld waarin wordt voorspeld dat video in 2021 80% van het internetverkeer zal zijn (Onderzoek van Cisco), is het steeds belangrijker om je uniek en persoonlijk te positioneren. Door storytelling te implementeren helpen wij jou met deze positionering.

Elke organisatie heeft een verhaal. Een reden van bestaan, waar staat het nu, of hoe heeft de organisatie de huidige positie weten te bereiken? Vertel over de grootste overwinningen, maar ook over de obstakels en uitdagingen. Laat de buitenwereld echt zien wie je bent, wat jullie uniek maakt, wat jullie doen en hoe jullie zijn.
Net als het verhaal van de ondernemer, is het belangrijk om het verhaal van de werknemer te horen. Wat betekent de organisatie voor hen, hoe ziet hun dagelijks werk eruit en hoe ervaren zij de sfeer binnen het bedrijf. (Dit videoconcept werkt ook erg sterk om de interne situatie meer in kaart te brengen. Wat vinden jouw medewerkers van het bedrijf, wat kan er volgens hen verbeterd worden?)
In dit videoconcept vertelt de klant over haar positieve ervaring met jouw organisatie. Dankzij jouw dienst of product heeft de klant zijn situatie kunnen verbeteren. Breng deze mooie verhalen naar de voorgrond. Op deze manier laat het de buitenwereld zien wat jouw bedrijf te bieden heeft en wat de ervaringen ermee zijn.
Vaak ziet de buitenwereld maar een fractie van hoe jouw organisatie in elkaar zit. Door een kijkje achter de schermen te nemen, kan de buitenwereld zich veel meer gaan identificeren met jouw organisatie. Hoe gaan jullie te werk, wat doen jullie allemaal, hoe komt jullie product of dienst tot stand?
De tijd van de blogs zijn voorbij. Vlogs zijn de perfecte stijl om snel, persoonlijk en duidelijk informatie over te brengen naar jouw klanten. Het zorgt ervoor dat jouw organisatie een gezicht krijgt, iemand waar de klant zich mee kan identificeren. Deel je insights en wordt expert op dat gebied.
Moet jouw product of dienst gepromoot worden naar een groot publiek? Door middel van video komt de klant direct in aanraking met jouw product of dienst. Niet alleen zien en/of horen zij over het product of de dienst, met video ervaren zij welke emotie het product of de dienst losmaakt. Zo kan de klant zich ermee gaan identificeren, waardoor het product of de dienst veel meer gaat leven.
Dit is hetzelfde als het verhaal van de onderneming, maar dan next level. Het verhaal wordt nog persoonlijker overgebracht en de content is iets langer. Waar een brand video ongeveer 3 minuten duurt, kan een mini documentaire 4 tot 15 minuten duren. Eén of meerdere personen worden gevolgd die het verhaal van de onderneming vertellen. Waarom en waarvoor bestaan jullie, wie zijn jullie en wat maakt jullie uniek? Wat zijn de grootste overwinningen en tegenslagen die jullie tegen zijn gekomen?

Aan de slag met videomarketing?