Content Creëren met AI

GPT-3 verandert de manier waarop we teksten schrijven voor altijd

Sinds de uitvinding van kunstmatige intelligentie vragen stellen we onszelf al de vraag: “Gaat een computer mijn baan overnemen?“. Kunstmatige intelligentie wordt tegenwoordig overal waar waar mogelijk toegepast. AI’s hebben al veel banen overbodig gemaakt. Het schrijven van kwalitatieve teksten is iets wat een computer nooit zal kunnen overnemen, een computer kan geen kwalitatieve teksten schrijven…. toch? Door de komst van GPT-3 kan het dus wel. Staan alle Copywriters and Content Marketeers straks op straat? In deze blog lees je alles dat je moet weten over de opkomst van de zogenoemde AI-Writers.

Wat is GPT-3 en wat kun je ermee?

GPT-3 staat voor Generative Pre-Trained Transformer 3 en is een autoregressief taalmodel ontwikkeld door OpenAI dat deep learning gebruikt om teksten te schrijven die net zo goed zijn als teksten die door een mens zijn geschreven. Het is het eerste AI taalmodel die de Turing-test doorstaat.

De Turing-test, gemaakt door Alan Turing, is een test om te bepalen of een machine het vermogen heeft om mensachtig te zijn. Het wordt uitgevoerd door middel van een reeks vragen en antwoorden, met als einddoel te bepalen of de persoon die de test uitvoerde, kon zien of ze interactie hadden met een machine of een ander mens. Als ze niet kunnen zien welke het is, slaagt de machine voor de test. GPT-3 slaagde voor deze test omdat deelnemers 48% van de tijd de verkeerde keuze maakten.

GPT-3 is een krachtige tool voor marketeers. Je kunt het voor veel verschillende doeleinden gebruiken:

 • Het kan tekst genereren voor online cursussen door input van de maker van de cursus te gebruiken om lessen te produceren.
 • Het kan advertentieteksten, productomschrijvingen, complete blogs en copywriting frameworks zoals AIDA en PAS genereren.
 • Het kan e-mailberichten zoals nieuwsbrieven of verkoopaanbiedingen automatiseren zonder dat er schrijvers nodig zijn.
 • Het kan op basis van jouw input ideeën voor nieuwe content genereren.
 • Het is in staat content te genereren in een door jou aangegeven Tone of Voice.

Voorbeelden van content gegenereerd door GPT-3

Een verhaal

Input: Over 5 jaar zijn content marketeers mensen die slechts computers uitleggen wat er moet gebeuren met welke emotie omdat de computer niet in staat is om emotie te ervaren

Output:

De wereld die ik nu bewoon is niet mijn keuze. Het is een wereld waar een AI elk mens heeft vervangen. Alle inhoud wordt gemaakt door de AI in samenwerking met mensen, maar de mensen weten niet dat ze helpen met deze nieuwe technologie.

Ik zat in mijn hokje toen er een e-mail opdook van mijn baas die me vroeg een verhaal te schrijven over een nieuw product dat net was uitgebracht. Ik belde hem op en hij vroeg me om hem wat algemene ideeën te geven, omdat hij de computer de inhoud zelf zou laten genereren.

Na een tijdje realiseerde ik me dat er geen mensen meer aan het werk waren, behalve ik en mijn baas. Het gaf me het gevoel dat ik een heel eenzaam persoon op de wereld was. Al snel was dat niet meer zo en werd mijn baas ook een AI.

De verhalen leken bergafwaarts te gaan, dus ik kwam tussenbeide om meer feedback te geven over welke emoties geschikt zouden zijn voor een dergelijk productbericht om mensen enthousiast te maken.

Social Proof

Input: Ten Stripes, Het beste marketingbureau van Nederland

Output:

Ik werk nu al meer dan 10 jaar in de marketingindustrie en ik heb het voorrecht gehad om met Ten Stripes te werken. Ze zijn niet een van de grootste marketingbureaus van Nederland maar wel veruit een van de beste. Ze hebben een geweldig team, hun ideeën zijn fris en hun prijzen zijn redelijk.

– Sander Spiegelaar

Productomschrijvingen

Input: Bafang 250W voorwielmotor

 • Voorwielmotor Bafang 250 watt met vrijloop ingespaakt in dubbelwandige velg naar keuze
 • Controller36V 15A
 • LED 790 display (met het LED display kan de snelheidslimiet niet worden ingesteld)
 • 2 stuks remonderbreker
 • Trapsensor
 • Magneetschijf voor trapsensor
 • Motor verlengkabel 180cm (van motor naar controller)
 • Motor kabel 85cm(van controller naar display en remonderbrekers)
 • Compacte frame accu 8.7Ah
 • Acculader 2A

Output:

Met de Bafang 250W voorwielmotor verander je elke oude fiets in een paar simpele stappen in een elektrische fiets. De Bafang Conversion Kit wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen en heeft alles wat je nodig hebt, van het pedaal tot de batterij.. Je bespaart honderden euro’s in vergelijking met het kopen van een elektrische fiets!

 • Met de 250W voorwielmotor ben je in een mum van tijd een wielrenner
 • Rijd in stijl met de dubbelwandige velg naar keuze.
 • Pedaalsensor past tijdens het fietsen automatisch de snelheid aan uw trapinput aan.
 • Het batterijpakket is geschikt voor 1000 oplaadcycli, wat voor de meeste mensen meer dan genoeg is.
 • Rem en onderbreker voor een veilige, soepele rit.
 • Milieuvriendelijker dan deze baby kun je het niet krijgen.

Meta Title&Description

Input: Bafang 250W voorwielmotor
Output:
Ga milieuvriendelijk met een Bafang ombouwset
Deze stille Bafang 36V 250 watt elektrische voorwielmotor is extreem efficiënt en gaat lang mee. Met een Bafang ombouwset heb je het plezier van een e-bike zonder de hoofdprijs te betalen. Het is tijd om aan uw gezondheid te denken en groen te worden.

Social Adcopy

Input: Herman Miller Aeron, De Herman Miller Aeron is de meest verkochte bureaustoel ter wereld. De stoel heeft een modern design en is volledig ergonomisch. Daarnaast krijg je 12 jaar garantie op de stoel.

Output:

’s Werelds best verkochte bureaustoel

Advertentiekopie: waar zit je nu op? Als het geen Aeron is, waar wacht je dan nog op? De Herman Miller Aeron is’s werelds best verkochte bureaustoel. Het heeft een modern design en is volledig ergonomisch. Bovendien krijg je er 12 jaar garantie op!

GPT-3 gaat een grote impact hebben op ons werk in de toekomst

AI bestaat al een tijdje en speelt een steeds grotere rol in ons leven. Een van de vele manieren waarop het dingen voor ons mensen heeft veranderd, is copywriting. Het is best geweldig, maar er zijn dingen die alleen een mens kan doen: ze hebben emoties, empathie en levenservaring iets dat een AI nooit kan bereiken. De AI wint het misschien als het op kennis en data aankomt, maar dat betekent niet dat ze betere schrijvers zijn. Ons vermogen om verhalen te vertellen en emotioneel contact te maken met mensen zal ons altijd een voorsprong geven.

Dus vecht er niet tegen, gebruik AI in je voordeel! Laat die robot SEO Titles genereren en 1000 advertenties schrijven zodat jij je kunt focussen op je branding. AI heeft de toekomst, maar menselijke copywriters gaan nergens heen. Onze vaardigheden zijn nog steeds enorm waardevol voor elk bedrijf dat online wil floreren.

Ohja trouwens, deze hele blog is geschreven door een AI 😉