Impact strategie

Impact strategie formuleren

Wat gaan we doen?

Deze legt de basis om je impact meetbaar te maken. En om jouw verhaal op overtuigende wijze aan jouw achterban te vertellen. Samen gaan we op zoek naar de 5 jaar impactdoelstelling die jullie als organisatie hebben. Dit vertalen we door naar meerdere impact doelstelling voor 1 jaar. Aan de hand van KPI’s en activiteiten vullen we per KPI de Theory of Change in. Omdat de uitkomt hiervan een logica inzicht heeft, kunnen we dit onderzoeken en dus meten.

Hoe pakken we dat aan?

De aftrap is een sessie van 4 uur waarin we samen met een delegatie van jou onderneming de impactdoelen gaan formuleren. Deze sessie wordt geleidt door Bart Joling (marketeer) en Rients Verschoor (impactwetenschapper).

Na de sessie gaan de experts aan de slag om per impactdoelstelling de theory of change in te vullen waardoor je inzichtelijk hebt hoe je je impact meetbaar kan maken.

Wat leveren we op?

  • Impact doelstelling(en) voor over 5 jaar
  • Impact doelstellingen voor 1 jaar
  • Theory of change ingevuld per doelstelling
  • Rapport met daarin mooi opgemaakt welke impact jij maakt en wil gaan maken

En hoe nu verder? We hebben de eerste stappen naar impact meetbaar en zichtbaar maken genomen. Wil je echt next level gaan? Natuurlijk wil je dat, je wil immers een koploper zijn!

Next level impact meten!

Nu is je impactstrategie uitgewerkt en kun je aan de hele wereld vertellen wat voor impact jouw organisatie wil bereiken. Maar… wat voor resultaten boek je eigenlijk? Om je impactverhaal ijzersterk en oprecht neer te zetten, helpen wij je om je impactresultaten te ontdekken en te vertellen op een manier die bij jouw organisatie past. Uiteraard ondersteunen we je ook om van de onderzoeksresultaten en van je negatieve impact te leren. Want we willen allebei nog meer positieve impact, toch?

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Onderzoek coördineren en uitvoeren (van A tot Z)
  • Impactjaarverslagen opstellen
  • Onderzoeksresultaten direct verwerken in jouw impactverhaal

En als jouw organisatie klimaatneutraal (of zelfs klimaatpositief!) wil worden, in impactmanagement een nieuwe hoeksteen ziet, of impactmonitoring continu wil laten draaien, dan staan onze impact adviseurs voor je klaar om in house bij jou aan de slag te gaan. We partneren met jou om je organisatie gereed te maken voor de toekomst.

Wat doen onze impactadviseurs voor jou?

  • Impact meten en managen (IMM) verankeren in jouw organisatie
  • Je collega’s ondersteunen met en trainen in impactmanagement
  • Kansen signaleren voor meer positieve impact

Co-creatie Alexander Impact x Ten Stripes

Kennismaken met de specialist?