Reistijd

Reistijd, en dan net anders

Graag pakken we zaken een beetje anders aan bij Ten Stripes. En we snappen dat betalen voor reistijd niet altijd even logisch klinkt.

Maar ons businessmodel is uren en vanuit het hele land willen mensen gebruik maken van onze unieke dienstverlening en expertise. Dus moeten we hier wel wat mee.

En omdat impact maken in ons DNA zit, hebben we iets creatiefs bedacht.

Wat dan?

Wanneer we onderweg zijn naar jullie, zijn we natuurlijk niet zo productief als we zouden zijn wanneer we in Groningen achter ons bureau zitten. Maar tot we kunnen teleporteren zal er nou eenmaal gereisd moeten worden.

Onderweg hebben we, naast discussies over de muziek, waardevolle gesprekken en soms zelfs briljante ideeën. Geheel nutteloos is het reizen dus ook niet. Daarom hebben we besloten om als we onderweg zijn onze kostprijs (50 euro) te factureren en de helft hiervan (25 euro) rechtstreeks aan een goed doel te schenken!

Voorbeeld:

Stel je bedrijf zit in Utrecht en je vindt het prettig als wij bij jou op kantoor komen voor de strategiesessies. Utrecht is 2 uur rijden (we ronden af op kwartieren), dan rekenen we dus 400 euro (2 personen keer 2 uur heen en terug). Hiervan gaat vervolgens 200 euro rechtstreeks naar het goede doel!

Stichting Kwasa

stichting kwasaHet goede doel wat wij gekozen hebben is stichting Kwasa. Sinds 2008 leveren zij actief een bijdrage aan betere levensomstandigheden voor mensen in Zuid-Afrika die dat nodig hebben. Dit doen ze door (financiële) ondersteuning te bieden aan lokale stichtingen. Deze geven aan wat hun specifieke behoeften zijn, waarna Kwasa hiervoor in Nederland fondsen werft.

Waarom stichting Kwasa?

We hebben gekozen voor stichting Kwasa omdat de impact die ze maken goed aansluit op onze eigen impact doelstellingen. Stichting Kwasa is namelijk met name gefocust op educatie, microkredieten en het aangaan van partnerschappen met lokale stichtingen, waardoor ze kunnen garanderen dat elke gift 100% goed benut wordt. Deze drie pijlers komen in een wat bredere zin precies overeen met de Sustainable Development Goals (SDGs) 4, 8 en 17. Precies de SDGs waar Ten Stripes zich ook hard voor maakt!

Skills Development Center

Het bedrag wat we bij Ten Stripes (samen met jullie!) voor Kwasa ophalen, zal eens per kwartaal geïnvesteerd worden in het Skills Development Center (SDC). Dit centrum staat midden in de Mankosi gemeenschap in Zuid-Afrika en heeft als doel om de arme en werkloze bewoners nieuw vertrouwen te geven in hun eigen capaciteiten en toekomstmogelijkheden. Dit doen ze door hier cursussen aan te bieden in naaien, autorijden, biologische landbouw en basis computervaardigheden. Met deze kennis kunnen de bewoners van Mankosi vervolgens vol vertrouwen de arbeidsmarkt op, of zelfs een eigen onderneming starten!

”Geef iemand een vis en hij heeft eten voor een dag, leer iemand vissen en hij heeft eten voor de rest van z’n leven”. Een cliché, en een die we bij Ten Stripes een warm hart toedragen.

Wil je meer lezen over het SDC? Check hier de website.