Linkbuilding 3.0

Linkbuilding 3.0, Community & Impact!

Linkbuilding is het verkrijgen van links naar je website waardoor zoekmachines als Google je website hoger waarderen. Betrouwbare linkbuilding gedaan door een ervaren specialist is nog altijd erg belangrijk voor je SEO-strategie.

sustainable-development-goals

Bij Ten Stripes werken we vanuit het marketing 3.0-principe, waarbij wij samen met onze klanten een stukje willen bijdragen aan een betere wereld. Bekijk op deze pagina hoe wij linkbuilding vanuit een duurzaam perspectief benaderen.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Dit is belangrijk voor je positie in zoekmachines zoals Google. Een link naar je website vanaf een andere website kun je zien als een aanbeveling. Krijg je de goede aanbevelingen, dan stijg je dus in de zoekmachines!

Waarom linkbuilding zo goed werkt

Zoekmachines gebruiken een aantal factoren om een website te kunnen beoordelen. Dit wordt gedaan door het zoekalgoritme van de zoekmachine. Om een link te krijgen van een goede website moet je vaak erg veel moeite doen. Dit is voor een zoekmachine dus een goede manier als indicator van kwaliteit. Zoals het ook moeilijk is om in een krant te verschijnen is het ook moeilijk om op gerenommeerde websites uit je branche te verschijnen. Zulke websites hebben dus een hoge autoriteit, omdat deze websites ook weer veel links krijgen van andere websites.

De eigenschappen van een goede backlink

Een goede backlink is een link die vanaf een relevante website komt. Dit zijn vaak websites uit de branche waar je bedrijf actief is. Maar denk hierbij ook aan grote nieuwswebsites of grote relevante blogs uit je branche.

Onderstaand een kleine checklist die wij hanteren voor het beoordelen van een backlink.

 1. Is de website legitiem?
  Nummer 1 op de checklist, is het een echte website? Maar al te vaak komen we websites tegen die speciaal voor linkbuilding gemaakt zijn. Deze websites hebben weinig tot geen SEO-waarde.
 2. Moet ik moeite doen om een link te plaatsen?
  Is de website een autoriteit in je vakgebied? Dan zal deze website niet zomaar een link plaatsen naar jouw website. Dit is een goede indicator van kwaliteit.
 3. Heeft de pagina een logisch verband met mijn website?
  Natuurlijk wil je dat je link geplaatst wordt op een website met relevant verkeer. De website waar de link op geplaatst wordt zal dus een logisch verband moeten hebben met je eigen website.
 4. Gaat de link rechtstreeks bezoekers opleveren?
  Een echt goede backlink levert naast de linkwaarde ook verkeer op voor je website!
 5. Staan de links op de website logisch geplaatst?
  Een link onderaan een webpagina is minder belangrijk dan een link bovenaan de pagina, probeer er dus voor te zorgen dat je link goed zichtbaar is op de pagina!

Als je 3 van de 5 vragen met Ja kan beantwoorden heb je een goede backlink te pakken!

Linkbuilding 3.0

Partnerschap:

Zou het niet mooi zijn om elkaar als duurzame community te helpen om de online zichtbaarheid te verbeteren?
Bij Ten Stripes werken wij samen met onze klanten actief mee aan het realiseren van het Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te behalen.

Daarom hebben wij een netwerk opgebouwd van de beste websites in de duurzaamheidssector die elkaar willen helpen met online zichtbaarheid. Verschillende brancheorganisaties, grote nieuwswebsites met oog op de SDG’s zijn bereid om jouw duurzame product of service te promoten op hun website.

Zo krijg je niet alleen een link vanaf deze websites, ook wordt je product of service aan een relevant publiek vertoond. Zo verhoog je dus ook nog eens de kwaliteit van het verkeer naar je website!

Transparantie:

Er wordt weinig openheid gegeven in de linkbuilding-branche. Welke links krijg ik nu als klant? Zijn dit wel goede links?
Dit zijn vaak vragen die we horen van klanten die eerder linkbuildingdiensten hebben afgenomen.
Daarom geven wij volledige openheid over welke links er naar je website aangemaakt worden.

Groene Website Boost

Wil jij je verhaal verspreiden in de duurzame community en daarmee je zichtbaarheid in zoekmachines verbeteren?
Vraag dan naar de Groene Website Boost van Ten Stripes.

Informatie aanvragen Groene Website Boost